Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda december

WinterWonderland | 7 december t/m 5 januari

De binnenstad van Enschede wordt in de decembermaand omgetoverd tot een waar Winter Wonderland.

Bekende kerstliedjes komen uit de boxen, de sfeerverlichting hangt en de etalages zijn prachtig versierd. Trek de schaatsen uit de kast en show jouw beste schaatskunsten op de romantische ijsbaan op de Oude Markt. Of bestel een lekker glaasje glühwein of warme chocolademelk met slagroom in het aangrenzende schaatscafé. Maak een wandeling door de Long Lane of Love, koop de leukste kerstcadeautjes bij de vele lokale winkeltjes en kerstmarkten of ga op de foto met de rendieren. Ook zal zoals elk jaar het Twentse Ros schitteren en is iedereen welkom bij de stadsherberg. Samen met de sfeervol verlichte straten en andere winterse verrassingen, wordt het een romantisch uitstapje om nooit meer te vergeten. Vier de winter in Enschede!

 

Winter Wonderland Enschede

Kom jij ook dit jaar naar Winter Wonderland? Noteer de data alvast: van 6 december 2019 tot en met 5 januari 2020 in Enschede.

 

Op de hoogte blijven? Like Winter Wonderland op Facebook of bekijk alle informatie op de site van Winter Wonderland.

 

Meer informatie >

Landgoed AlGoed Kerstmarkt | 8 december

Op zondag 8 december zal er op Landgoed AlGoed weer een gezellige intieme winterfair worden gehouden. Voor de laatste kerstinkopen zijn er verkoopstands met mooie zelfgemaakte spulletjes, gezondheidsproducten, wierook, kleding en meer.

 

Je kunt heerlijk genieten van de glühwein, taarten, lekkere hapjes, snert en andere lekkernijen. Daarnaast zijn optredens van verschillende artiesten en er is een sfeervolle winterwandeling.

 

Voor de (innerlijke) kinderen: vetbolletjes-maken voor de vogels, broodjes bakken bij het kampvuur, tekenen etc.

 

Meer informatie >

Notenkraker | 11 december

‘Notenkraker’ is een magisch kerstfeest voor de hele familie! Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt fabuleuze dansers, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee om de legendarische choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov, gedanst op de wereldberoemde muziek van Tsjaikovski, recht te doen.

 

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara  krijgt als kerstcadeau een pop, een notenkraker.  In haar droom verandert de notenkraker in  een knappe prins die haar meeneemt op een  fascinerende reis door een sprookjeswereld. De  notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes  aan in een spannende strijd tegen de valse  muizenkoning. Na zijn overwinning trekt hij met  Clara naar het Snoepgoedrijk. Maar voor er koffie,  thee, suiker en bloemen klaarstaan, moeten zij  eerst nog kou en vorst trotseren.

 

Meer informatie > 

Kerstmarkt in Boekelo | 14 december

Kerstmarkt in Boekelo: candle-light shopping. Voor meer informatie hou hun Facebook in de gaten!

 

Meer informatie >

Kerstmarkt Haverstraatpassage | 14 & 15 december

6e Kerstmarkt Haverstraatpassage.

 

Naast gezellige kramen hebben we muziek en koren in de straat en uiteraard mag daar de EVC Enschede Kerstband niet ontbreken.

 

De winkeliers in de Haverstraatpassage zorgen ook voor een drankje, hapje en leuke verrassingen!

 

Kerstmarkt Haverstraatpassage is onderdeel van Winterwonderland Enschede.

 

Meer informatie > 

Local Sunday Market | 15 december

Lokale helden en heldinnen kunnen hun mooie, creatieve, lokale, ambachtelijke, bijzondere, hippe spullen en ideeën presenteren. Dat wordt genieten! ​

 

Kom gezellig kijken & kopen bij ruim 70 kraampjes met super mooie spullen, zoals vintage kleding, zelfgemaakte (bio) kleren voor kids & volwassen, kunst, handmade sieraden, kaarten met een lieve teksten, retro spullen, bedrukt servies, eigen gemaakte tassen, en nog veel meer moois. Ook is er met liefde gemaakt lekkers, kun je workshops doen, zijn er fijne live muziekjes, sprekers met een missie & een speelplek voor de kleintjes.

 

Kerstspullen
Er zullen vast en zeker leuke kerstspullen te vinden zijn tijdens deze winterse editie! Dus dat wordt zoeken geblazen.

 

Locatie
Coberco Melkhal, Kottendijk 1

 

Meer informatie >

Kerstcircus | 21 december t/m 5 januari

Na bijna tien jaar afwezigheid is het Volkspark Enschede opnieuw het toneel voor het Kerstcircus gedurende de kerstvakantie.

 

Vanaf 21 december tot en met 5 januari schittert het kerstcircus met ruim 25 shows in een gloednieuwe tentencomplex dat rijkelijk in kerstsferen gedecoreerd is.

 

Het kerstcircus pakt flink uit tijdens de eerste editie. Het publiek wordt getrakteerd op een fantastische en flitsende voorstelling met de allerbeste nationale en internationale circusartiesten van dit moment.

 

Eveneens zijn er in de gezellige voortent de lekkerste hapjes en drankjes te vinden.

 

Kinderboerderij
 Elke dag van 10:00 uur tot 20:00 uur is de ‘Kerstcircus Enschede kinderboerderij’ geopend. In deze kinderboerderij zijn dieren te vinden die niet optreden in de voorstelling, maar die het heerlijk vinden om geknuffeld te worden. Ongeacht of je in het bezit bent van een entreekaartje voor de circusvoorstelling is de kinderboerderij voor iedereen GRATIS te bezoeken.

 

Meer informatie > 

Kerstmiddag Enschede | 24 december

Vanaf het begin van de middag op 24 december kun je alvast beginnen met het vieren van de kerst. Op de Oude Markt is het de dag voor kerst altijd gezellig druk, bij de meeste café’s, restaurants en bars staan de deuren open voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn ook alle kledingwinkels geopend.

Verschillende horecagelegenheden zullen hun terras uitbreiden met verwarmde tenten zodat niemand het koud hoeft te krijgen.

 

Meer informatie >

Koopzondag De Twentse Es

Elke zondag | Koopzondag

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Kom naar de binnenstad en ga lekker shoppen op het Van Heekplein, het Van Loenshof, de Heurne, de Haverstraatpassage, de Klanderij en in nog veel meer winkelstraatjes.

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »