Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda mei

Vrijheidsfestival | 5 mei

Zaterdag 5 mei: Kinderen vieren de vrijheid tijdens het Vrijheidsfestival op de Oude Markt

 

Op zondag staat de binnenstad weer bol van de kinderactiviteiten. Nadat om 12:00 uur het vrijheidsvuur wordt ontstoken en de vrijheidsvlag is gehesen, wordt de Oude Markt omgetoverd tot een Vrijheidsland. Kinderen (4-12 jaar) kunnen (gratis) deelnemen aan allerlei workshops. Kom dus op 5 mei naar de Enschede om te genieten van alles dat het Vrijheidsfestival te bieden heeft!

 

Vrijheidsvuur
Om 12.00 uur brengen wielrenners van wielervereniging Het Oosten het vrijheidsvuur de stad binnen. Het vrijheidsvuur wordt door wethouder Eelco Eerenberg en de jongste wielrenner ontstoken. Vervolgens wordt de vrijheidsvlag (door kinderen ontworpen) gehesen.

 

Kinderworkshops
Aansluitend starten de kinderworkshops op de Oude Markt en in de Grote Kerk. Met een speciaal Vrijheidslandpaspoort kunnen kinderen deelnemen aan diverse workshops om hun paspoort te vullen. Wees creatief! Doe mee aan de wetenschapsexperimenten. Of laat een mooie tattoo door Frank Bouwmeester zetten…. Teveel om op te noemen! Deelname is gratis.

 

Winkelen op 5 mei
De winkels in de binnenstad zijn op 5 mei van 12:00-17:00 uur geopend.

 

Bevrijdingsfestival Absolutely Fresh
Op het terrein van Universiteit Twente is van 12:00–00:00 uur het gratis dancefestival ‘Bevrijdingsdag Enschede’ georganiseerd door Absolutely Fresh.

 

Vett Bengelfestijn
Van 11:00 tot 16:00 uur wordt het Vett Bengelfestijn georganiseerd voor de kleintjes op het terrein van de Universiteit Twente.

 

Wanneer
5 mei van 12:00 tot 18:00

 

Prijzen
• Gratis

 

Meer informatie >>

Sand in the city | 7 mei t/m 2 juni

Deze zomer kun je naar hartelust komen spelen bij Sand in the City! Bak feestelijke zandtaartjes, graaf tunnels en ga van de glijbaan in de grootste zandbak die je ooit hebt gezien, midden in de binnenstad! Wie weet zijn Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van Het Zandkasteel er ook…

 

Wat is er allemaal te doen?
Voor de grote mensen zijn er zitjes onder de parasol om te genieten van een hapje en drankje. Kom je ook naar Sand in the City?

 

Bouw je eigen zandsculptuur. Elke woensdag van 13:00 tot 17:00 uur
Pak je emmertje en schep en bouw je mooiste zandkasteel met een zandsculpturenkunstenaar.

 

Workshop OYFO muziek en techniek. Elke donderdag van 14:00 tot 18:00 uur
Oyfo, het museum voor Kunst en Techniek, heeft iets heel leuks bedacht! De ene week kun je meedoen aan een workshop met zand en muziek. De week daarna kun je een proef doen rondom zand en techniek. Laat je verrassen, vol is vol!

 

Schminken en spelen. Elke vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur
Kom spelen en laat je schminken! Wat kies jij? Een tijger, een piraat, een vlinder of toch liever een prinses met glitters?

 

Meet en greet met Het Zandkasteel. Zaterdag 18 mei vanaf 12:00 uur
Wil je graag een knuffel of high five en samen op de foto? Koning Koos, Prinses Sassa en Toto willen je graag ontmoeten!

 

Waarom Sand in the City?
Met Sand in the City viert HMO een zomer lang haar 10-jarig bestaan. Al 10 jaar zet HMO zich in voor de economische ontwikkeling van Overijssel. Dat gaat over de leefbaarheid, vitaliteit en toekomstbestendigheid van gebieden. HMO sloopt, saneert, ontwikkelt, financiert en adviseert. Met zand kun je oneindig bouwen. Met Sand in the City wil HMO graag een cadeau geven aan de stad.

 

 

Wanneer
7 mei t/m 2 juni vanaf 11:00

 

Prijzen
• Gratis

 

Meer informatie >>

Batavierenrace | 10 & 11 mei

Ren je mee of kom je aanmoedigen?

 

De route loopt van het Radboud Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.

 

De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (16 heren- en 9 damesetappes). Er nemen ieder jaar ruim 350 teams met 8.500 atleten aan deel, allen studenten.

 

Ook voor toeschouwers is dit een leuk evenement, kom bijvoorbeeld renners aanmoedigen bij de herstart op de Oude markt, maar ook de finish op de campus van de Universiteit Twente trekt altijd veel publiek!

 

Op de hoogte blijven? Kijk dan op de website van de Batavierenrace.

 

Wanneer

10 en 11 mei

Ook op
vrijdag 10 mei 2019 vanaf 22:30
zaterdag 11 mei 2019 tot 18:30

 

Meer informatie >

Vintagemarkt | 11 en 12 mei

Zaterdag 11 en zondag 12 mei is er een vintagemarkt in het centrum van Enschede, bij Concordia aan de Langestraat 56 in Enschede.​

 

Een zinderende lente/zomer vintagemarkt, op veler verzoek! De winter/lente editie in februari was een daverend succes! Er zullen vintage kleding, modeaccessoires en woonaccessoires te koop zijn.

 

Jasmijn Miltenburg heeft samen met andere vintagelovers een mooie vintage collectie dames- en herenkleding en woonaccessoires samengesteld. Een unieke handgeselecteerde collectie vintage. Voor elke leeftijd en alle maten. Kom je ook de lente vieren met een nieuwe outfit?

 

Op de vintagemarkt is alleen contante betaling mogelijk.

 

Wanneer

11 en 12 mei

Ook op
zaterdag 11 mei 2019 van 10:00 tot 17:00
zondag 12 mei 2019 van 12:00 tot 17:00

 

Prijzen
Entree: Gratis

 

Meer informatie >

Dutch Craft Beer Festival | 11 mei

Een terugkerend speciaalbier festival van Stanislaus Brewskovitch.

 

Alweer de 5e editie van het Dutch Craft Beer Festival! En voor dit ‘houten’ jubileum gaan ze uitpakken met nóg meer brouwers, meer bieren en meer beleving. De basis blijft hetzefde; een echt bierfestival met mooie bieren voor zowel de wat minder getrainde speciaalbierdrinkers als voor de echte beergeeks. Naast speciaalbier is er ook ruimte voor (stevige) rockmuziek, lekker eten en entertainment die je op een festival mag verwachten.

 

 

Wanneer
11 mei vanaf 13:00 uur

 

Prijzen
Entree voorverkoop: € 15,-

 

Meer informatie >

Dragonheart Middeleeuws Weekend | 18 & 19 mei

Een weekend vol bijzondere Middeleeuwse activiteiten.

 

Een weekend voor en door de leden van het Middeleeuws Genootschap Dragonheart. Een Kampement met oude ambachten zoals zwaardvechten, koken, handwerken, maliënkolders maken en nog veel meer zullen de revue passeren. In dit weekend is er op beide dagen ook boogschieten voor de kleintjes (tegen een kleine vergoeding).

 

De kinderen kunnen gratis met echte ridders zwaardvechten, met veilige zwaarden uiteraard. Ook kan er met een blijde geschoten worden. Daarnaast kun je natuurlijk genieten van een hapje en een drankje. De grootste Ridderwinkel van Europa en Taxidermy Room `de Groene Kamer` met meer dan 200 opgezette dieren zijn dan ook geopend en ook gratis te bezichtigen evenals het evenement!

 

Het evenement begint beide dagen om 11:00 uur en sluit om 17:00 uur.

 

Wanneer
zaterdag 18 mei 2019 van 11:00 tot 17:00
zondag 19 mei 2019 van 11:00 tot 17:00

 

Prijzen
Gratis

Foodfestival Stoer Voer | 24 t/m 26 mei

Een foodfestival met heerlijke gerechten, lekkere drankjes en leuke kinderactiviteiten.

 

Foodfestival Stoer Voer komt het laatste weekend van mei weer naar het Van Heekpark in Enschede. Foodtrucks, regionaal craft bier & wijn en lokale (Pop-Up) restaurants. Geniet van de lekkerste gerechten en de beste dranken uit de regio. Ook zijn er uiteraard weer activiteiten voor de kleintjes. Jij bent er toch ook weer bij dit jaar?

 

Wanneer
24 t/m 26 mei

 

Prijzen
Gratis

 

Meer informatie >

Local Sunday Market | 26 mei

Lokale helden en heldinnen kunnen hun mooie, creatieve, lokale, ambachtelijke, bijzondere, hippe spullen en ideeën presenteren. Dat wordt genieten!

 

Locatie
Coberco Melkhal, Kottendijk 1

 

Wanneer
26 mei van 12:00 tot 17:00

 

Prijzen
Entree volwassenen: € 3.00
Entree kinderen: Gratis

 

Meer informatie >

Twents Gitaal Festival | 30 mei t/m 2 juni

Tijdens het Twents Gitaar Festival zijn er verschillende internationale gitaristen te horen en te zien in verschillende genres.

 

Het Twents Gitaarfestival is een must voor gitaarliefhebbers, maar ook als je van muziek houdt kom je hier aan je trekken.

 

Tijdens het Hemelvaartsweekend presenteert het Twents Gitaarfestival met trots een gedenkwaardige editie! Met trots omdat ze enkele bijzondere artiesten en nieuwe activiteiten kunnen presenteren.

 

Er is heel goed nieuws voor alle gitaarliefhebbers van Nederland. Het Twents Gitaarfestival heeft het legendarisch Duo Assad kunnen contracteren voor een concert! Als ambassadeurs van het Eurostrings project geven ze daarnaast openbare masterclasses aan de 8 Eurostrings Artists die aan het festival deelnemen. Hou de website van het Twents Gitaarfestival in de gaten voor de kaartverkoop.

 

Op zondag 2 juni slaat het Twents Gitaarfestival de handen ineen met de Culturele Zondag, Muziek in de Straten en de Week van de Amateurkunst. Met een fingerstyle competitie in de binnenstad en een interactieve gitaarmarkt in de Grote Kerk op de Oude Markt, biedt het Twents Gitaarfestival een ideaal gezinsuitje aan voor jong en oud. Kom in contact met echte gitaarbouwers en zie met eigen ogen hoe een gitaar wordt gebouwd. Voor gevorderde gitaarliefhebbers geeft Raymond Nijenhuis een workshop over zijn unieke collectie Harmonie gitaren.

 

Er zijn tal van andere activiteiten op het Twents Gitaarfestival. Concerten, een festival ensembledag voor beginnende tot gevorderde gitaristen van alle leeftijden, als mede voor de gitaardocenten, in samenwerking met EGTA, workshops en het buitenpodium op de Oude Markt op Hemelvaartsdag.

 

Meer informatie> 

Koopzondag De Twentse Es

Elke zondag | Koopzondag

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Kom naar de binnenstad en ga lekker shoppen op het Van Heekplein, het Van Loenshof, de Heurne, de Haverstraatpassage, de Klanderij en in nog veel meer winkelstraatjes.

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »