Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda juli

Zondag 1 juli | Local Sunday Mini Market

Geniet van 20 lokale & creatieve helden en dat allemaal op één plek. In de Twentsche Foodhal.

 

Elke eerste zondag van de maand kun je lekker winkelen op de Local Sunday mini Market in de Twentsche Foodhal. De markt is van 12:00 tot 17:00 uur geopend en is gratis te bezoeken. Er staan hier circa 20 ondernemers op het gebied van creativiteit, groen, vintage, kunst, handgemaakt, vinyl, kids, eten, workshops en muziek.

 

Toegang: Gratis

Meer informatie: Facebook

Zondag 1 juli | Mega vlooienmarkt en kofferbakverkoop

Bijna een kilometer aan wegdek met daarlangs een verkeerstoren, acht shelters en diverse andere adembenemende, historische gebouwen. In de acht F-16-shelters werden vroeger gevechtsvliegtuigen overdekt neergezet wanneer ze op de grond stonden. Ideaal voor deze geweldige markt.

 

Toegang: Gratis

Meer informatie: Uit in Enschede

Zondag 8 juli | Culturele Zondag

Dit jaar wijkt de organisatie van de culturele zondag uit van de binnenstad naar het GJ van Heekpark, dit ter ere van het 100 jarig bestaan van het Van Heekpark.

 

Het Van Heekpark bestaat in 2018 100 jaar. En dat wordt gevierd. Het hele jaar door zijn er tal van activiteiten. De Culturele Zondag is er daar een van. Op zondag 8 juli vieren muzikanten, theatermakers en kunstenaars het feestje van kunst en cultuur. In het prachtige groen, bij de vijver en in de buurt van Wattez kan het publiek genieten van tal van optredens en exposities en zijn er creatieve workshops. Tevens wordt op die middag in het park het Shantyfestival gehouden dat onderdeel is van de Culturele Zondag. Dit festival is een initiatief van Shantykoor Wrakhout.

 

Toegang: Gratis

Meer informatie: Uit in Enschede

Vanaf 19 juli | Grolsch Summer Sounds

De Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt in Enschede staan ook in 2018 garant voor een paar avonden vol met muziek, dans, show en entertainment. Er zijn veel muziekstijlen vertegenwoordigd, dus er is voor ieder wat wils.

 

5 donderdagen spektakel in Enschede

19 juli: Bölke Open Air
26 juli: Rico Latino Salsanight
2 augustus: Vrieler Hollandse Avond
9 augustus: Enschede Rocks
16 augustus: NIX Blues Night

 

Toegang: Gratis

Meer informatie: Uit in Enschede

Vanaf 24 juli | Enschedese Fietsvierdaagse

Meer dan 1100 mensen fietsen elk jaar mee tijdens de fietsvierdaagse. Doe je van 24 tot en met 27 juli 2018 ook mee? De routes gaan voornamelijk door Twente maar ook zal er in het de grensstreek van Duitsland worden gefietst.

 

Afstanden
Er zijn drie afstanden: 30, 50 en 70 kilometer. De 30 en 50 kilometer is met pijlen uitgezet en iedere deelnemer ontvangt een route op papier.

 

Controleposten
Op de route zijn bij enkele café- restaurants controleposten ingericht voor het stempelen van de stempelkaart.

 

Toegang: € 13,00

Meer informatie: Website Fietsvierdaagse

Eerste en laatste zondag | Koopzondag

Elke eerste en laatste zondag van de maand: koopzondag in de binnenstad (m.u.v. Eerste Pinksterdag)! De winkels in het centrum zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Kom naar de binnenstad en ga lekker shoppen op het Van Heekplein, het Van Loenshof, de Heurne, de Haverstraatpassage, de Klanderij en in nog veel meer winkelstraatjes.

 

Kom je met de auto? Kijk hier voor parkeermogelijkheden.

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »