Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda september

Tuckerville | 7 september

Kom lekker rocken, zwijmelen, meezingen of nieuwe talenten ontdekken tijdens Tuckerville Enschede 2019!

 

Na twee succesvolle edities in 2017 en 2018, keert Tuckerville op zaterdag 7 september 2019 terug op het prachtige terrein van het Rutbeek. Sfeer en muziek staan voorop op het festival van Ilse DeLange. Een afwisselend muziekprogramma met o.a. James Morrison, BLØF, Ilse DeLange & Sam Outlaw, aangevuld met een uitgebreid aanbod aan vers bereid eten, een area voor de jongere festivalgangers en een prachtig natuurgebied als decor zorgen ervoor dat bezoekers van elke leeftijd zich thuis zullen voelen.

 

Wanneer

  • 7 september van 12:00 tot 23:00

 

Prijzen

Entree dagticket earlybird € 45.00
Entree dagticket € 55.00
Entree kinderticket earlybird € 15.00
Entree kinderticket € 17.50

Prijzen excl. servicekosten, voor meer prijzen: zie de website van Tuckerville

 

Meer informatie >

Singelloop 2019 | 8 september

Op zondag 8 september vindt de 22e editie van de Menzis Singelloop Enschede plaats. Eén van de gezelligste en grootste hardloopevenementen van Oost-Nederland!

 

Sta jij net als zo’n 4500 andere enthousiaste deelnemers aan de start van een van de afstanden van de Singelloop? Met 16 muziekpunten op 8 kilometer, sportieve activiteiten, foodtrucks en start/finish in het Volkspark gegarandeerd gezellig!

 

Afstanden:
Menzis Singelloop | 8 km
Djopzz Bedrijvenloop | 8 km
Tubantia Dubbele Mijl | 3,2 km
Rabobank Kidsrun | 1 km

 

Vergeet niet je familie en vrienden mee te nemen voor de welverdiende high fives langs het parcours en bij de finish!

 

Inschrijven:
Inschrijven kan online tot en met zondag 1 september via www.singelloop-enschede.nl. Na-inschrijving is mogelijk op 6 en 7 september bij RunX Twente (Kuipersdijk 52) of op de dag zelf in het Volkspark.

 

Meer informatie >

Open Monumentendag | 13 t/m 15 september

In het weekend van 13 tot en met 15 september 2019 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

 

Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Het landelijke thema voor 2019 is Plekken van plezier.

 

De start van het weekend is op zaterdagochtend in het Stadhuis als de Monumentenprijs Enschede 2019 wordt uitgereikt.

 

In Enschede kun je de volgende monumenten bezoeken: Grote Kerk, Jacobuskerk, Sint Josephkerk, Lammerinkswönner, Lasonderkerk, Lonneker Molen, Rijksmuseum Twenthe, Stadhuis, Synagoge Enschede, School Minkmaatstraat en Wissink’s Möl. De toegang is gratis, behalve voor het Rijksmuseum Twenthe. Stadsbeiaardier Esther Schopman verzorgt twee rondleidingen naar het StadsCarillon en je kunt zelf het orgel van de Grote Kerk bespelen. Bekijk het volledige programma op https://www.openmonumentendag.nl

 

Meer informatie > 

Fietsfestijn Enschede | 21 september

Net als vorig jaar zal Enschede Fietsstad 2020 ook dit najaar het Fietsfestijn organiseren. Op zaterdag 21 september 2019 tijdens de Fietsweek zullen er allerlei activiteiten rondom de fiets plaatsvinden op de Oude markt in Enschede. Er is een leuk en afwisselend programma samengesteld.

 

Wat is er te doen op het Fietsfestijn?

 

Fiets-entertainment voor alle leeftijden, fiets-informatie, fietsenmakers, fietsen en werk, fietsen en sport, fietsen en recreatie. Kortom, alles wat met fietsen te maken heeft komt langs op het Fietsfestijn in de Enschedese binnenstad.

 

Het Fietsfestijn is het evenement waar je zult ontdekken dat fietsen in Enschede de beste, gezondste, coolste, vrolijkste manier is om je te verplaatsen. Voor iedereen. Want fietsen heeft zo veel voordelen!

 

Meer informatie >

Die Tolle Woche | 28 september t/m 6 oktober

In Die tolle Woche komen Nederland en Duitsland samen onder het motto ‘Das Schöne passiert wenn Man Grenzen passiert’.

 

Grensoverschrijdende samenwerking De directe ligging van Enschede aan de Duitse grens biedt veel kansen voor bewoners en bedrijven. Enschede wil daarom de samenwerking tussen Duitsland en Nederland bevorderen. Verschillende concrete initiatieven, projecten en acties op gebied van werken, leren en investeren zijn er al. Om optimaal gebruik te maken van elkaars mogelijkheden aan beide zijden van de grens heeft Enschede een Duitslandagenda opgesteld. Die Tolle Woche is als jaarlijks terugkerend evenement opgenomen in deze agenda.

 

Zeven thema’s De Duitslandagenda is opgesteld met zeven thema’s: Leren, Werken, Ondernemen, Mobiliteit, Duurzaamheid, Veiligheid en Toerisme, Kunst en Cultuur. Op al deze thema’s zijn samen met de belangrijkste partners doelstellingen en activiteiten geformuleerd, die leiden tot grensoverschrijdend werken, leren, ondernemen, recreëren en leven. Met als stip op de horizon: een grensregio die sociaal en economisch functioneert alsof de grens niet meer bestaat en waarbij Enschede de meest Duitse stad van Nederland is.

 

Meer informatie over het programma volgt. Houd ook de website van Die Tolle Woche in de gaten voor meer informatie.

 

Meer informatie > 

Culturele Zondag | 29 september

Deze editie heeft als thema Toller Sonntag.

 

Sinds een aantal jaren organiseert de Gemeente Enschede eind september/begin oktober Die Tolle Woche: een evenement over en voor grensoverschrijdende samenwerking. Alle deelnemers maken een link met dit thema. Dat kan door bijvoorbeeld Duitse muziek te spelen of te zingen of stukken van een Duitse componist. Door met Duitse muzikanten, zangers, theatermakers, dansers of creatieven samen te werken op die dag, of door iets met de Duitse taal te doen.

 

Bekijk de website van Culturele Zondag Enschede voor het hele programma!

Koopzondag De Twentse Es

Elke zondag | Koopzondag

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Kom naar de binnenstad en ga lekker shoppen op het Van Heekplein, het Van Loenshof, de Heurne, de Haverstraatpassage, de Klanderij en in nog veel meer winkelstraatjes.

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »