Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda maart

Twentse Vlooienmarktt | 9 & 10 maart

Tijdens de Twentse vlooienmarkt verkopen vele particulieren hun overtollige spullen.

Helemaal over uw toeren van oude singles? Compleet van slag door een zeldzame koekkoeksklok? U krijgt kriebels in uw buik van oud speelgoed? Bezoek dan de Twentse Vlooienmarkt in de Expo Twente hal (op het Go Planet Parc) te Enschede. Want wat u ook zoekt; de kans is groot dat u het in één van de vele kraampjes vindt. Elke marktdag staan hier ruim 500 kramen. In de hal van 8.500m2 verkopen alleen particulieren hun overtollige spullen aan een geinteresseerd en koopgraag publiek. Huisraad, kleding, speelgoed en andere zaken die nog prima een tweede ronde meekunnen, zijn hier te vinden. In de overdekte hal kun je je ook met slecht weer prima vermaken.

 

Wanneer
zaterdag 9 maart 2019 van 09:00 tot 17:00
zondag 10 maart 2019 van 09:00 tot 17:00

 

Prijzen
• Entree volwassenen € 5.00
• Entree senioren (vanaf 65 jaar) € 2.50
• Entree kinderen (t/m 12 jaar) € 2.50
• Entree kinderen (tot 6 jaar) Gratis

 

Meer informatie >>

Food & Vinyl Beurs | 10 maart

Kom kopen, verkopen en luisteren bij de Food & Vinyl Beurs bij de Twentsche Foodhal.

Iedereen weet: muziek verbindt, vermaakt en brengt mensen tot leven. Vinyl is hip and happening en zondag 10 maart kan je bij de Twentsche Foodhal CD’s & Vinyl kopen, verkopen en luisteren. Van zoveel vermaak krijg je natuurlijk honger, en gelukkig zijn we dan bij de Twentsche Foodhal waar je met 9 keukens uit alle windstreken genoeg te kiezen hebt. Ondertussen al een beetje dorstig? Met een bar met ruime keuze aan meer dan 15 bieren, koffie, fris of een thee kan je lekker achterover zitten en genieten van de mooiste muziek die bij ons ook gedraaid wordt, uiteraard op vinyl.

 

Kopen & verkopen
Wil je graag CD’s & Vinyl verkopen? Stuur dan een mail naar reserveringen@twentschefoodhal.nl
Deelname particulieren (1 m2) is gratis. Commerciële partijen in overleg.
Wil je graag CD’s & Vinyl kopen/luisteren? De entree is gratis, dus wees welkom op 10 maart!

 

Wanneer
10 maart van 12:00 tot 17:00

 

Prijzen
Entree: Gratis

 

Meer informatie >>

Dragonheart Middeleeuws Weekend | 23 & 24 maart

Een weekend vol bijzondere Middeleeuwse activiteiten
Een weekend voor en door de leden van het Middeleeuws Genootschap Dragonheart.

Een Kampement met oude ambachten zoals zwaardvechten, koken, handwerken, maliënkolders maken en nog veel meer zullen de revue passeren.

 

In dit weekend is er op beide dagen ook boogschieten voor de kleintjes (tegen een kleine vergoeding).

De kinderen kunnen gratis met echte ridders zwaardvechten, met veilige zwaarden uiteraard. Ook kan er met een blijde geschoten worden. Daarnaast kun je natuurlijk genieten van een hapje en een drankje.
De grootste Ridderwinkel van Europa en Taxidermy Room `de Groene Kamer` met meer dan 200 opgezette dieren zijn dan ook geopend en ook gratis te bezichtigen evenals het evenement!
Het evenement begint beide dagen om 11:00 uur en sluit om 17:00 uur.

 

Wanneer
zaterdag 23 maart 2019 van 11:00 tot 17:00
zondag 24 maart 2019 van 11:00 tot 17:00

 

Prijzen
Entree: Gratis

Culturele zondag | 31 maart

Thema BuitenSpelen
Muzikanten, theatermakers en kunstenaars vieren dat we weer naar buiten gaan. Vieren de lente en de bloei van nieuwe dingen. Dat doen ze zoveel mogelijk op een spelende manier waardoor het publiek actief mee kan doen. Op het Stationsplein worden in het najaar van 2018 kunstzinnige speeltoestellen geplaatst. We vragen de kunst- en cultuursector en het publiek om hiermee te spelen en zo zelf kunst te maken of onderdeel te zijn van een kunstwerk. De culturele instellingen aan het Wilminkplein wordt gevraagd om mee te doen en/of ruimte ter beschikking te stellen. Evenals de winkeliers en horecazaken aan de Korte Hengelosestraat. Ook het station kan meedoen met behulp van de piano die er al staat.

 

Locatie: deze editie vindt plaats op het Stationsplein (met kunstzinnige speeltoestellen) en het Wilminkplein.

 

Wanneer
31 maart van 13:00 tot 17:00

 

Prijzen
Entree: Gratis

Koopzondag De Twentse Es

Elke zondag | Koopzondag

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Kom naar de binnenstad en ga lekker shoppen op het Van Heekplein, het Van Loenshof, de Heurne, de Haverstraatpassage, de Klanderij en in nog veel meer winkelstraatjes.

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »