fbpx
Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

Het kabinet is begonnen met het versoepelen van de coronaregels. Winkels mogen hun reguliere openingstijden weer aanhouden, de horeca mag zowel binnen als buiten weer open en de kunst en cultuur branche ook! Het leven wordt weer stukje bij beetje zoals het was, dus er zullen ook weer evenementen georganiseerd worden. Wij hebben hieronder een aantal evenementen voor je geselecteerd die weer mogen plaatsvinden!

 

Winkelen en markt
De winkels draaien weer op hun reguliere tijden. Op dinsdag en zaterdag vindt er markt plaats op het H.J. van Heekplein. Hier geldt nog steeds de 1,5 meter afstand. Vermijd drukte en kom zo veel mogelijk alleen. Doordeweeks is het rustiger in de stad, dan in het weekend.

 

Ben je op zoek naar een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda

Die Tolle Woche | 25 september t/m 3 oktober

Enschede organiseert als meest Duitse stad van Nederland Die Tolle Woche.

 

In Die tolle Woche komen Nederland en Duitsland samen onder het motto ‘Das Schöne passiert wenn Man Grenzen passiert’.

 

Tijdens Die tolle Woche wordt er van alles georganiseerd rondom de samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan (muzikale) voorstellingen, fietsroutes, markten, shows, workshops, conferenties, quizzen, jeugdevenementen en kampioenschappen waar we als Enschedeërs strijden tegen onze buren.

 

Extra leuk dit jaar is het feit dat de Münsterland Giro dit jaar in Enschede start! Deze Giro is een belangrijke wielerwedstrijd in Nordrhein Westfalen.

Smakenrad | 1 t/m 31 oktober

Geniet de hele maand oktober van een maaltijd met panoramisch uitzicht, op 50 meter hoogte in het grootste reuzenrad van Nederland!

 

In het Smakenrad kan je genieten van een koffiearrangement in de morgen, uitgebreide lunches, heerlijke sushi, borrels en ’s avonds culinaire diners. Op zaterdag en zondag wordt het menu uitgebreid met een ontbijt en high tea.

 

Alle gondels worden omgetoverd tot privé restaurantje waar je met minimaal 2 en maximaal 5 personen kunt zitten. De gondels zijn winddicht en verwarmd. Het Smakenrad is elke dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 23:00 uur.

 

Contact Smakenrad
info@smakenrad.nl
085-7326380

Military Boekelo | 7 t/m 10 oktober

Het jaargang 2021 staat bol van de activiteiten die in het teken staan van een halve eeuw Military.

 

Military 2021
Het evenement behoort tot de beste van de wereld. Dat is ook de reden dat iedere internationale topruiters er in Boekelo bij wil zijn. Ieder jaar kent het startveld een aantal Olympische medaillewinnaars en internationale kampioenen. De voornaamste redenen voor de wereldtop om naar Boekelo af te reizen zijn; het technisch hoogstaande parcours, de altijd Twentse gezellige informele sfeer en de kampioenschapsambiance met tienduizenden toeschouwers in de Crosscountry.

 

De Military 2021 is een bijzondere: ze bestaan vijftig jaar! En dat zal niemand ontgaan.
De basis is zoals ieder jaar hetzelfde: voor ieder wat wils, genieten van topsport, een fantastische Herfst-Fair, of een bezoek aan het Military Café met eigen publieksterras.

 

En… natuurlijk ook weer een heerlijke Herfstbok.

Regenboogdagen | 5 t/m 10 oktober

De Regenboogdagen 2021 staan in het teken van het thema ‘Twente houdt van jou’.

 

De Regenboogdagen zijn laagdrempelig en staan garant voor het opdoen van verrassende en vernieuwende ervaringen.

 

Met de Regenboogdagen 2021 willen we bewustzijn creëren dat het niet vanzelfsprekend is om te kunnen zijn wie je wilt zijn. In de activiteiten die er tijdens de Regenboogdagen zijn kun jij je volledig vrij bewegen en uiten. De regenboogdagen zijn van 5 tot en met 11 oktober. Overal in en om de stad Enschede zijn er activiteiten te vinden.

Najaarsstoomdagen | 16 & 17 oktober

Ze werken weer aan een uitgebreid programma voor jong en oud op deze dag. Naast de nostalgische stoomtreinritten zal er op beide stations van alles te zien én te doen zijn op het gebied van stoom en modelbanen.

 

ZATERDAG 16 OKTOBER
Op deze dag plannen ze twee avondritten; een reguliere stoomtreinrit én een exclusieve bierproeverij in het bijzondere restauratierijtuig.

 

ZONDAG 17 OKTOBER
Een dag vol demonstraties, presentaties én activiteiten voor jong en oud. Al hun eigen, rijvaardige locomotieven zullen deze dag in actie te bewonderen zijn en onze dienstregeling is deze dag extra uitgebreid. Zo rijden ze vaker dan normaal met een personentrein van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug en kun je tussendoor diverse goederentreinen over het spoor voorbij zien komen.

 

Een bomvol programma voor jong en oud

Halloweenkermis | 16 t/m 24 oktober

De kermis is eindelijk weer terug! Kom in de herfstvakantie naar het Volkspark.

 

Naast de attracties zijn er ook verschillende etenswaren te krijgen. De Halloweenkermis dankt zijn naam aan de vele halloweenactiviteiten die worden georganiseerd zoals spookachtige optochten. De kermis heeft circa zestig attracties, waarvan enkele werkelijk bloedstollend spannend zijn. Maar gelukkig is er ook voor de kleinsten voldoende te beleven en ook de nostalgische kermisattracties ontbreken niet.

 

Meer informatie volgt.

Mega Vlooienmarkt | 23 & 24 oktober

Deelnemers verkopen tweedehands spullen.

 

Bij deze mega vlooienmarkt in Hangar11 op Vliegveld Twenthe zijn allerlei leuke tweedehands spullen te koop. Van antiek, curiosa en vintage tot andere tweedehands items.

Twents Gitaar Festival | 22 t/m 24 oktober

Op dit moment is er nog weinig informatie beschikbaar over het evenement van 2021. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

 

Het Twents Gitaar Festival is een jaarlijks vierdaags gitaarfestival dat plaatsvindt in Enschede. Op dit festival zijn nationale en internationale gitaristen te zien en te horen. Ook worden er verschillende masterclasses en workshops georganiseerd.

Van Haag tot Wal Festival | 30 oktober

Het gratis toegankelijke Van Haag tot Wal Festival voert je langs locaties waar muzikanten en theatermakers optreden en waar kunstenaars exposeren.

 

De naam van het festival verwijst naar vroeger én naar nu. Enschede is nooit ommuurd geweest maar had hagen en wallen. En die zijn er nog steeds. Niet fysiek, maar wel in de namen van authentieke straatjes zoals de Zuiderhagen, Noorderhagen en de Walstraat. In deze straatjes – en in de andere straatjes van het ronde historische stratenpatroon – kun je de festivallocaties vinden.

 

Verhalen van vroeger en nu komen letterlijk tot leven op dit festival. Bijvoorbeeld over het ruige centrum van Enschede in de jaren ‘70 en ’80, toen knokpartijen aan de orde van de dag waren. Of verhalen van een statige hotel dat in het stadscentrum stonden. En leer de kleurrijke bewoners van vroeger en nu kennen. Er is een waslijst aan mooie stories over de binnenstad. Muzikanten, theatermakers en kunstenaars putten daaruit en laten het jóu beleven.

Elke zondag | Koopzondag

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »