Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

Corona update: Horecagelegenheden en culturele instellingen, zoals musea, monumenten, bioscopen, theaters en concertzalen hebben hun deuren weer geopend! Winkels zijn gewoon geopend en ook de warenmarkten vinden weer gewoon plaats! Klik hieronder voor de meest actuele agenda!

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda maart

Qmusic 7 maart

QMUSIC THE PARTY FOUT! | 7 maart

Nu nog groter, fouter, gekker en leuker dan de vorige editie.

 

Meezingen met foute nummers kan natuurlijk maar op één plek: Qmusic the party FOUT XXL! Zorg dat je samen met je vrienden vooraan komt te staan bij dit foute zangfestijn, want er komen een aantal van de grootste foute artiesten langs. Hoe fouter hoe beter, dus trek je foutste outfit maar uit de kast! Wees er snel bij want de kaarten gaan snel!

 

11 december start de kaartverkoop (toegang 18+)

 

Enschede (XXL) is volledig uitverkocht, dus er zijn geen kaartjes meer te verkrijgen!

 

 

Meer informatie >

MEGA VLOOIENMARKT | 7 en 8 maart

300 deelnemers verkopen tweedehands spullen

 

Bij deze mega vlooienmarkt in Hangar11 op Vliegveld Twenthe zijn allerlei leuke tweedehands spullen te koop. Van antiek, curiosa en vintage tot andere tweedehands items.

 

Meer informatie >

Twentse Vlooienmarkt 14-15 maart

TWENTSE VLOOIENMARKT | 14 en 15 maart (geannuleerd)

Tijdens de Twentse vlooienmarkt verkopen vele particulieren hun overtollige spullen.

 

Helemaal over je toeren van oude singles? Compleet van slag door een zeldzame koekkoeksklok? Je krijgt kriebels in je buik van oud speelgoed? Bezoek dan de Twentse Vlooienmarkt in de Expo Twente hal (op het Go Planet Parc) te Enschede. Want wat je ook zoekt; de kans is groot dat je het in één van de vele kraampjes vindt. Elke marktdag staan hier ruim 500 kramen.

 

In de hal van 8.500m2 verkopen alleen particulieren hun overtollige spullen aan een geïnteresseerd en koopgraag publiek. Huisraad, kleding, speelgoed en andere zaken die nog prima een tweede ronde meekunnen, zijn hier te vinden. In de overdekte hal kun je je ook met slecht weer prima vermaken.

 

Meer informatie > 

Picasso tm 24 mei

PICASSO & MATISSE; BEAUTY IS A LINE | t/m 24 mei (geannuleerd)

Aan de hand van werken uit het grafische oeuvre van de giganten Picasso en Matisse van de moderne kunst, en vele andere werken van onder meer Toorop, Kirchner en Van Heemskerck, bestudeert het museum de lijn als het fundament van de moderne kunst.

 

Er zijn maar weinig kunstenaars die de kunst van de lijn zo goed beheersen als Pablo Picasso en Henri Matisse. Beiden proberen tot de essentie van vormen te komen. Daarbij spelen lijnen telkens een wezenlijke rol. Lijnen verdelen, overbruggen, versnijden of verbinden. Maar ook kleden zij uit, tot de essentie overblijft. Want de lijn is zo krachtig, dat met een simpele pennenstreek een herkenbaar gezicht, figuur of object op papier kan worden gezet. Geholpen door onze verbeelding, is de lijn het vocabulaire van de kunstenaar, het fundament van de moderne kunst.

 

Samen met Kunstmuseum Pablo Picasso te Münster presenteert Rijksmuseum Twenthe vanaf februari 2020 een dubbeltentoonstelling over de lijn in de beeldende kunst. In Enschede zijn de lijnen van Pablo Picasso en Henri Matisse het uitgangspunt. In hun grafische oeuvre is het experimenteren met lijn en het terugkeren naar de basis van vormen prachtig zichtbaar. Deze werken worden naast eigentijdse én hedendaagse kunstwerken getoond; werken uit de rijke collectie van het Rijksmuseum Twenthe en diverse bruiklenen, kunst van onder meer Ernst Ludwich Kirchner, Jan Toorop en Jacoba van Heemskerck. Werken waarin de lijn een wezenlijk element vormt. Van sierlijke en zwierige lijnen tot harde en rechte lijnen. Lijnen zijn het meest basale, de essentie. En wanneer je goed kijkt, zie je ze overal.

 

 

Meer informatie > 

Koopzondag De Twentse Es

Elke zondag | Koopzondag

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Update coronavirus:
Op dit moment mogen alle winkels nog open blijven. Veel winkels in de binnenstad zijn daarom nog gewoon geopend. Wel passen veel winkels hun openingstijden aan naar 12:00-17:00 uur. Kijk op de website of social media kanalen van de desbetreffende winkel wat hun actuele openingstijden zijn.

Let op: inmiddels zijn enkele winkelketens gesloten, maar de meeste lokale ondernemers zijn nog geopend!

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »