Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda september

Gogbot

Gogbot | 10 t/m 13 september

Gogbot presenteert een corona-proof programma met o.a spectaculaire openluchtinstallaties, een expositie in de nieuwe broedplaats van WARP Technopolis, een woud van robots op het Stationsplein en een online museum.

 

 

Meer informatie >

Open monumentendag

Open monumentendag | 12 en 13 september

In Enschede stellen meerdere monumenten hun deuren gratis open voor het publiek. Op diverse locaties zijn er rondleidingen en activiteiten, ook onder de noemer van Leermonumenten.

 

Enschede biedt belangstellenden een afwisselend en boeiend programma op 12 en 13 september 2020. Helaas is dat door de omstandigheden dit jaar wat ingeperkt, maar er doen nog genoeg locaties mee en er zijn diverse activiteiten om aan deel te nemen. Aanrader voor dit jaar is de Universiteit Twente. Ook bijzonder is een schoolklas in oude stijl in de Prinseschool, je waant je daar 100 jaar terug in de tijd. En natuurlijk doet ook de voormalige school Minkmaatstraat weer mee, die een goed voorbeeld is van hergebruik van bestaande gebouwen. En zo is er nog veel meer bedacht rond het jaarthema.

Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

 

Meer informatie >

Singelloop-Enschede

Singelloop | 13 september

Op zondag 13 september vindt de 23e editie van de Menzis Singelloop Enschede plaats. Eén van de gezelligste en grootste hardloopevenementen van Oost-Nederland! Kijk onderaan voor de corona versie van de Singelloop.

 

Sta jij net als zo’n 4500 andere enthousiaste deelnemers aan de start van een van de afstanden van de Singelloop? Met 16 muziekpunten op 8 kilometer, sportieve activiteiten, foodtrucks en start/finish in het Volkspark gegarandeerd gezellig!

 

Meer informatie > 

Theater on tour

Theater on tour | 19 en 20 september

Fiets mee met het Rondje Enschede, die is opgeknipt in een Noord-route en een Zuid-route. Op beide dagen zijn beide routes te fietsen; op zaterdag kan je dus de ene route doen en op zondag de andere. Ook de acts zijn beide dagen hetzelfde. Je hoeft dus niets te missen.

 

Er zijn per dag en per route drie startmomenten; om 11.00 uur, 12.00 en 13.00 uur. Onderweg word je natuurlijk weer op onverwachte plekken verrast door bijzondere theatervoorstellingen. De start voor de Noord-route is bij restaurant Van Doorn & Doorn en de finish is bij Op ’t Oorbeck. Voor de Zuid-route is het startpunt Villa de Bank en het eindpunt Bad Boekelo.

 

 

Meer informatie > 

Multicultuurmarkt

Multicultuurmarkt | 20 september

Op zondag 20 september 2020 vindt de Multicultuurmarkt plaats in Enschede.

 

Je leert hier alles over zang, dans, kunst en muziek. Verschillende optredens en workshops maken deze dag interactief en leuk voor jong en oud. Kom met het hele gezin naar een leerzame maar vooral gezellige middag. Tijdens de Multicultuurmarkt zijn ook de vaste items Food-plein, de Non-food area, het Kidsplein en de curiosamarkt weer van de partij.

 

Meer informatie > 

Die Tolle Woche | 26 september t/m 3 oktober

Enschede organiseert als meest Duitse stad van Nederland Die Tolle Woche.

 

In Die tolle Woche komen Nederland en Duitsland samen onder het motto ‘Das Schöne passiert wenn Man Grenzen passiert’.

 

Grensoverschrijdende samenwerking: de directe ligging van Enschede aan de Duitse grens biedt veel kansen voor bewoners en bedrijven. Enschede wil daarom de samenwerking tussen Duitsland en Nederland bevorderen. Verschillende concrete initiatieven, projecten en acties op gebied van werken, leren en investeren zijn er al. Om optimaal gebruik te maken van elkaars mogelijkheden aan beide zijden van de grens heeft Enschede een Duitslandagenda opgesteld. Die Tolle Woche is als jaarlijks terugkerend evenement opgenomen in deze agenda.

 

 

Meer informatie > 

Oktoberfest

Die Tolle Woche | 27 september

De zondagsmarkt op het Van Heekplein krijgt op 27 september een Oktoberfest-tintje.

 

Deze zondagsmarkt is inclusief een Biergarten op het plein en Duits-Nederlandse schlagermuziek gespeeld door Muziekcorps der Voormalige Schutterij. Proef de sfeer die er ook tijdens een Schützenfest is!

 

Deze zondagsmarkt is onderdeel van Die Tolle Woche.

 

Meer informatie > 

Elke zondag | Koopzondag

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Update coronavirus:
Op dit moment mogen alle winkels nog open blijven. Veel winkels in de binnenstad zijn daarom nog gewoon geopend. Wel passen veel winkels hun openingstijden aan naar 12:00-17:00 uur. Kijk op de website of social media kanalen van de desbetreffende winkel wat hun actuele openingstijden zijn.

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »