Stadscamping De Twentse Es

Zoek & Boek

Keppelerdijk 200
7534 PA Enschede

Tel: 053 – 461 13 72
E-mail: info@twentse-es.nl

 

Openingstijden kantoor:
08:30 – 12:00
13:00 – 17:00
19:00 – 20:00

 

Routebeschrijving:
Klik hieronder voor jouw routebeschrijving.

 

 

Evenementen

Erop uit!

De Twentse Es is een stadscamping midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. In en rondom Enschede is altijd van alles te doen en te beleven. Voor jong en oud. Zoek je iets cultureels of liever iets culinairs? Elke maand vinden er diverse leuke en gezellige evenementen plaats. Ga erop uit! Iedere maand selecteren wij speciaal voor jou de mooiste en leukste evenementen.

 

Ben je op zoek naar een leuk restaurant of een speciale bezienswaardigheid in de omgeving van Enschede?

Kijk dan op onze speciale pagina over Enschede!

Agenda juli

Muziekfeest op het plein! | 2 juli

Het populaire muziekprogramma van Sterren NL komt met tientallen Nederlandse artiesten naar Enschede!

 

Het is de derde keer dat de muziektent naar de Oude Markt komt. Ook in 2006 en 2012 trok het muziekprogramma veel bezoekers naar Enschede. Het belooft een geweldige avond te worden met muziek van tientallen Nederlandse artiesten die de hele avond het publiek zullen vermaken.

 

Met optredens van André Hazes, Gerard Joling, Tino Martin, René Froger, Jannes, Jeroen van der Boom, Marianne Weber, Frans Bauer, Jan & Anny, Lee Towers, Django Wagner, René Karst, Marga Bult, Samantha Steenwijk, Tim Douwsma, John West, Yves Berendse, John de Bever, Wesly Bronkhorst en Frans Duijts! De presentatie is in handen van Jan Smit. Toegang is gratis!

 

Terrassen
Vanwege de grote verwachte drukte zullen er bij de onderstaande horecagelegenheden op het zomerterras geen zitplaatsen maar alleen staanplaatsen zijn.

 

  • Bluff
  • De Kater
  • Fabels
  • Humprey’s
  • Moeke
  • Novi

 

Op het terras van Paddy’s en SamSam zullen deels zit- en deels staanplaatsen zijn.

  • Paddy’s
  • Sam Sam

 

Wanneer
2 juli van 20:15 tot 23:15

 

Prijzen

Gratis

 

Meer informatie >>

Klassiek op de Oude Markt | 5 juli

Op 5 juli a.s. geeft het Orkest van het Oosten onder leiding van meastro Enrico Delamboye een toegankelijk en meeslepend concert op de Oude Markt.

 

Het programma van dit gratis toegankelijke concert zit bomvol klassieke evergreens. Op het programma staat overbekende muziek van onder andere Rossini, Grieg, Brahms en Bernstein. Als grote finale speelt het orkest ‘Land of Hope and Glory’. Meezingen mag!

 

Het programma bestaat uit werken als de Ouverture uit Rossini’s De barbier van Sevilla, Morgenstimmung van Grieg, de Candide-ouverture van Bernstein en de Nocturne uit Felix Mendelssohns Midzomernachtsdroom. Dirigent Enrico Delamboye haalt het beste uit het orkest en de presentatie is in handen van Nicolas Mansfied, directeur Nederlandse Reisopera.

 

Het concert is gratis toegankelijk en duurt van 20:30 – 22:00 uur.

 

Zitplekken

Er zijn ruim 600 gratis zitplekken. Het is niet mogelijk om deze te reserveren. Daarnaast is een beperkt aantal tafels beschikbaar incl. een speciaal klassiek arrangement van restaurant Novi met een aanbod van Italiaanse lekkernijen en bijpassende wijn. Kijk voor meer informatie op www.uitinenschede.nl/klassiek.

 

Wanneer
5 juli van 20.30 tot 22.00 uur

 

Prijzen
• Gratis

 

Meer informatie >>

Grolsch Summer Sounds | juli & augustus

De zeven edities vinden plaats op zes donderdagen en één zaterdag. Van hiphop tot zwoele salsa en van Nederlandse meezingers tot rock en blues… Geniet van gezellige zomerse avonden op de Oude Markt en onthoud: er mag gedanst worden!

 

Wanneer

18 juli: Bölke
20 juli: Remember The Time
25 juli: Rico Latino XL
1 augustus: Vrieler NL
8 augustus: Blues Night
15 augustus: Rocks
22 augustus: Metropool

 

Prijzen

  • Gratis Entree

 

Meer informatie >

Enschedese Fietsvierdaagse | 23 t/m 26 juli

De routes gaan voornamelijk door Twente maar ook zal er in het de grensstreek van Duitsland worden gefietst.

 

Al 45 jaar is de Livio Fietsvierdaagse Enschede een gezellig en sportief evenement voor iedereen. Er is keuze uit routes van 30, 50 en 70 kilometer die door het prachtige Twentse landschap met vele bezienswaardigheden en interessante afstapplekken gaan.

 

Livio staat voor leefplezier. Zorg voor welbevinden, goed in je vel zitten, is voor iedereen belangrijk en heeft een positieve invloed op de gezondheid en vitaliteit. De Livio Fietsvierdaagse Enschede helpt deze boodschap over te dragen. Daarom organiseert Livio dit evenement al sinds 2006.

 

Je kan vier dagen fietsen, maar één dag kan natuurlijk ook. Vertrekken kan tussen 8.00 en 12.00 uur vanaf de Oude Markt in het Enschedese centrum. De finishtijd is alle dagen 17.00 uur.

 

Afstanden
Er zijn drie afstanden: 30, 50 en 70 kilometer. De 30 en 50 kilometer is met pijlen uitgezet en iedere deelnemer ontvangt een route op papier.

 

Controleposten
Op de route zijn bij enkele café- restaurants controleposten ingericht voor het stempelen van de stempelkaart.

 

Inschrijven
De voorinschrijving start 1 mei en duurt tot 1 juli 2019. Je kan je inschrijven door het inschrijfformulier aan te vragen via livioplus@livio.nl of telefonisch via: 0900-9200. Je kan je ook op de dagen zelf inschrijven bij het vertrekpunt op de Oude Markt in Enschede.

 

Verloting
De Fietsvierdaagse wordt op vrijdag 26 juli om 17.00 uur afgesloten met een loterij, met als hoofdprijs een fiets t.w.v. € 500,-. Deze wordt verloot onder de deelnemers die vier dagen hebben meegefietst.

 

EHBO voor fiets en fietser
Op de routes is EHBO aanwezig voor persoonlijk letsel of pech met de fiets.

 

Wanneer

23 t/m 26 juli van 8.00 – 17.00

 

Meer informatie >

MOUT Bierfestival | 26 t/m 28 juli

Zie jij jezelf al staan? Met een goed koud speciaal biertje in de hand onder een heerlijke zon.

 

Hier kun je dansen op de beste Bluegrass, boogie of rockabilly. Naast ruim 25 kramen met speciaal bieren is er ook gedacht aan lekker eten. Met een leuk kinderprogramma is het MOUT Bierfestival voor zowel jong als oud een leuk uitstapje, en de toegang is ook nog eens gratis! Dat wordt heerlijk genieten in het prachtige Volkspark 🍻🎶.

 

Houd de Facebookpagina van MOUT Bierfestival in de gaten voor meer nieuws!

Koopzondag De Twentse Es

Elke zondag | Koopzondag

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Kom naar de binnenstad en ga lekker shoppen op het Van Heekplein, het Van Loenshof, de Heurne, de Haverstraatpassage, de Klanderij en in nog veel meer winkelstraatjes.

 

Meer informatie: www.uitinenschede.nl

In en rondom Enschede

In Enschede en omgeving valt er veel te zien en te beleven. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, heeft de nieuwste en grootste winkels, de grootste zaterdagmarkt van Nederland én een bruisend avondleven.

Laat je inspireren

Waar kun je het beste eten en drinken? Wat is het culturele aanbod? Zijn er mooie fietsroutes? Een verzameling van de vaste highlights van Enschede kun je hier vinden.

Nog meer beleven?

Naast onze maandelijkse selectie is er de rest van het jaar natuurlijk nog veel meer te beleven in Enschede. Voor een volledige jaaragenda van al het aanbod op het gebied van cultuur tot muziek verwijzen wij je graag naar de ‘UIT IN ENSCHEDE’ kalender!

translate »